Sari la conținut

O femeie declarată decedată a votat la o secție din Brăila: poliția a deschis un dosar penal

Poliția orașului Însurăței din județul Brăila a deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce o femeie de 68 de ani, care figura în baza de date ca fiind decedată, a votat la o secție din oraș.

Detaliile Incidentului

Conform IPJ Brăila, polițiștii din Însurăței s-au sesizat din oficiu după ce o femeie de 68 de ani a votat folosind un act de identitate al cărui CNP era atribuit unei persoane decedate. Incidentul a avut loc la o secție de votare din orașul Însurăței, relatează News.ro.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana care a votat este titularul actului de identitate, iar în baza de date aceasta figurează ca fiind decedată. De asemenea, actul de identitate folosit figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Comunicare Brăila.

Alte Incidente la Vot în Brăila

Într-un alt incident, polițiștii din orașul Ianca, județul Brăila, au amendat un tânăr de 25 de ani cu suma de 600 de lei pentru că și-ar fi fotografiat buletinul de vot. De asemenea, un candidat de 68 de ani din comuna Vișani a primit un avertisment după ce ar fi intrat în cabina de vot alături de alegători.

Aceste incidente subliniază importanța respectării regulilor și procedurilor în timpul procesului electoral, pentru a asigura integritatea și corectitudinea alegerilor. Poliția continuă investigațiile pentru a clarifica circumstanțele acestor fapte și pentru a lua măsurile legale necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!