Sari la conținut

O miliardară a fost condamnată la moarte pentru un furt bancar istoric în Vietnam

Un tribunal din orașul Ho Chi Minh a condamnat-o la moarte, joi, pe Truong My Lan, șefa unei companii vietnameze, într-un caz de fraudă în care procuratura a estimat daune în valoare totală de 25 de miliarde de euro, cel mai mare scandal financiar din istoria țării, scrie sursa.

Decizia anunțată joi nu este definitivă, iar familia lui Truong My Lan a anunțat că aceasta va face apel.

Truong My Lan, patroană a conglomeratului Van Thinh Phat, a fost acuzată de corupție, deturnare de fonduri și încălcarea legii bancare, printre altele, în timpul unui proces care a durat aproximativ o lună.

Truong și alți 85 de inculpați au apărut în fața instanței pentru a răspunde întrebărilor și furiei a mii de depunători păgubiți, care și-au pierdut banii aproape peste noapte.

Lista acuzaților include foști oficiali ai băncii centrale, foști membri ai guvernului și directori ai băncii implicate în schema frauduloasă, Saigon Commercial Bank (SCB), pe fondul unei campanii anticorupție orchestrate în urmă cu mai mulți ani de guvernul comunist care a vizat eșaloanele superioare ale sferelor politice și economice.

Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, rar impusă pentru infracțiuni financiare, doar pentru Truong My Lan, considerată a fi creierul operațiunii.

Ea a negat vinovăția și a dat vina pe subordonații săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!