Sari la conținut

O neobișnuită furtună de vară a lovit miercuri Olanda

O neobișnuită furtună de vară, cu rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră, a lovit miercuri Olanda, provocând cel puțin un deces, în timp ce oamenii din cea mai mare parte a țării au fost sfătuiți să rămână în case, iar transporturile au fost grav perturbate, transmite sursa.

O femeie în vârstă de 51 de ani a murit în Haarlem după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla, a anunțat poliția locală. În Amsterdam, mai multe persoane au fost rănite după ce zeci de copaci au fost doborâți de furtună, avariind mașini și bărci de locuit de pe canalele din oraș.

Institutul Național de Meteorologie a emis cea mai înaltă avertizare – cod roșu de furtună – pentru locuitorii din provincia Noord-Holland, care include Amsterdam, îndemnându-i să nu-și părăsească locuințele și să apeleze numerele serviciilor de urgență doar pentru situații care pun viața în pericol.

Furtuna, denumită Poly, este cea mai gravă furtună înregistrată vreodată în Olanda în timpul lunilor de vară și cea mai puternică în general de după ianuarie 2018, a spus agenția meteorologică Weeronline.

Furtunile puternice din Olanda au loc de obicei între octombrie și aprilie. Ultima furtună puternică de vară a avut loc în 2015 și a fost prima după mai bine de un secol. Furtuna de vară provoacă multe pagube, deoarece copacii sunt plini de frunze și multe dintre ele au devenit fragile în timpul unei perioade neobișnuit de lungi de secetă în lunile mai și iunie.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, a anulat peste 400 de zboruri, a declarat un purtător de cuvânt, iar traficul ar urma să fie limitat până cel puțin la ora locală 16.00.

Operatorii feroviari NS și Arriva au întrerupt toate serviciile în nordul țării, iar o autostradă la nord de Amsterdam a fost închisă din cauza căderii unor copaci.

Furtuna se va deplasa spre est în nordul țării și este de așteptat să devină mai puțin intensă în cursul după-amiezii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!