Sari la conținut

O nouă rundă de concedieri în compania Ford din SUA

Producătorul auto american Ford Motor pregăteşte o nouă rundă de concedieri în rândul salariaţilor săi din Statele Unite, a anunţat Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite sursa.

În martie 2022, compania anunţase că intenţionează să-şi scadă costurile structurale cu până la trei miliarde de dolari la divizia de vehicule pe combustie, iar în august Ford a informat că va renunţa în total la 3.000 de angajaţi, majoritatea din America de Nord şi India.

Conform WSJ, noua rundă de concedieri va afecta angajaţii de la diviziile de vehicule electrice şi software din Detroit, SUA, dar numărul celor care vor pleca nu a putut fi aflat.

Reprezentanţii Ford nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Majorările de preţuri şi cererea în creştere pentru vehicule electrice au ajutat producătorii auto să contracareze efectele inflaţiei ridicate, deşi costurile mai ridicate cu materiile prime afectează afacerile. Companiile auto încearcă să ţină costurile sub control la diviziile lor costisitoare de vehicule electrice.

Producătorul auto american are trei divizii: Ford Model e (vehicule electrice), Ford Blue (vehicule pe combustie) şi Ford Pro (vehicule comerciale şi servicii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!