Sari la conținut

O nouă ruptură în relația SUA-Israel este evidențiată de decizia Washingtonului de a suspenda un transfer de bombe către Israel

Săptămâna trecută, administrația președintelui american Joe Biden a suspendat un transport de arme către Israel, în semn de dezaprobare față de decizia Israelului de a ataca orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, a declarat marți un înalt oficial al administrației, citat de Reuters și AFP, conform sursei.

În ultimele săptămâni, președintele Joe Biden a încercat fără succes să descurajeze o ofensivă extinsă a israelienilor în Rafah, unde sute de mii de palestinieni au căutat adăpost pentru a scăpa de lupte, fugind din alte zone din Gaza.

Oficialul american, care a vorbit sub protecția anonimatului, a afirmat că, pe măsură ce liderii israelieni se pregăteau să ia o decizie privind o incursiune în Rafah, au început să examineze cu atenție transferurile propuse de arme către Israel care ar putea fi utilizate în oraș, începând cu luna aprilie.

“În urma acestei evaluări, am suspendat săptămâna trecută un transport de arme. Acesta include 1.800 de bombe de 2.000 de livre (907 kilograme) și 1.700 de bombe de 500 de livre (227 kilograme)”, a explicat oficialul.

“Noi ne concentrăm în special asupra modului în care bombele de 2.000 de livre ar putea fi folosite în mediile urbane dense, așa cum am văzut în alte părți din Gaza. Nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la procedura pentru acest transport”, a adăugat oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!