Sari la conținut

O persoană dispărută în Masivul Vâlcan a fost găsită decedată într-o râpă de salvamontiștii din Gorj, după căutări terestre și cu drone, relatează Agerpres.

„Persoana dispărută a fost găsită, din păcate decedată, căzută la aproximativ 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la fața locului de către poliție, salvamontiștii vor recupera trupul victimei și îl vor preda Institutului de Medicină Legală”, a transmis Salvamont România pe pagina lor de Facebook.

Pe lângă echipajul de căutare terestră, salvamontiştii au utilizat și drone echipate cu camere clasice și cu termoviziune pentru a efectua cercetări aeriene. De asemenea, au fost folosite și tehnologii moderne, cum ar fi analiza datelor colectate de drone cu ajutorul inteligenței artificiale. Echipa de intervenție a efectuat și căutări în fântânile din zonă, utilizând o dronă subacvatică.

La această operațiune au participat salvatori din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, care au fost solicitați să ofere sprijin de către Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Salvatorii din Baza Centrală Salvamont Târgu-Jiu și din posturile Salvamont Runcu și Padeș au intervenit ca echipă de sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!