Sari la conținut

O pisică este salvată de polițiști în timpul inundațiilor fără precedent din Dubai

Un clip video care s-a viralizat pe Internet surprinde momentul în care polițiștii din Dubai salvează o pisică din inundațiile fără precedent care au lovit țara, scrie sursa.

Pisica se agăța de ușa unei mașini pe jumătate scufundate sub ape, în momentul în care a fost salvată de polițiști aflați într-o barcă.

„Fiecare viață contează pentru poliția din Dubai”, este mesajul care a însoțit clipul postat de biroul de presă al guvernului din Dubai.

Dubaiul se luptă să-și revină după ploile torenţiale care au căzut în cantități extraordinare și au inundat orașul aflat în deșert.

Locuitorii au povestit pentru presa internațională clipele grele prin care au trecut ca urmare a fenomenelor meteo extreme care i-au forțat să doarmă în mașini, în timp ce turiștii au rămas blocați pe aeroporturi ca urmare a anulării a numeroase zboruri, relatează Associated Press și The Guardian.

Până la 259,5 l/m2 de ploaie au căzut marți în teritoriul extrem de arid în care se află Emiratele Arabe Unite, cea mai mare cantitate de când au început măsurătorile, în urmă cu 75 de ani. Agenția de stat WAM a numit ploile de marți “un eveniment meteorologic istoric” care a depășit “orice a fost documentat de la începutul colectării de date în 1949”.

Ploaia este neobișnuită în Emiratele Arabe Unite, o națiune aridă din Peninsula Arabă, dar apare periodic în lunile mai reci de iarnă. Multe drumuri și alte localități nu au drenaj, având în vedere lipsa ploilor regulate, ceea ce cauzează inundații în situații rare precum în această săptămână.

Ploi au căzut și în Bahrain, Qatar și Arabia Saudită, dar fără a crea probleme semnificative precum în Emiratele Arabe Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!