Sari la conținut

O româncă relatează cum interviurile pentru instituția similară DNA din Ucraina au avut loc în buncăre

Candidații care au concurat pentru poziția de conducere în cadrul Agenției Naționale de Prevenire a Corupției din Ucraina, echivalentul DNA-ului din țara respectivă, au fost supuși interviurilor în buncărele aflate în subsolul clădirilor, chiar în timpul alertelor de atacuri aeriene, relatează Laura Ștefan de la Expert Forum, care a făcut parte din grupul organizațiilor neguvernamentale internaționale implicate în acest proces, într-un interviu acordat Spotmedia, conform sursei.

„A fost o situație dificilă, însă este cu totul ciudat că noi, ca experți externi, suntem cei care ne plângem de această situație. Ucraina, cred, a oferit un exemplu despre cum se pot desfășura proceduri transparente în timpuri complicate. Interviurile au avut loc în încăperi aflate în subsolurile clădirilor, adică în buncăre. Cu alte cuvinte, alarmele aeriene au sunat în timpul desfășurării interviurilor”, a subliniat Laura Ștefan.

Expertul a evidențiat că procesul de selecție din Ucraina a fost unul complex, în care candidații au fost evaluați atent din mai multe perspective, deoarece Ucraina încearcă să demonstreze partenerilor internaționali că diferența între ea și Rusia constă tocmai în eforturile constante de construire a unui stat de drept.

„Este important de menționat că acești candidați au trecut printr-o serie de teste specializate, inclusiv teste legate de cunoștințele lor juridice și de abilitățile de management. De asemenea, au fost supuși unor interviuri care au vizat situația financiară a acestora și a familiilor lor. Au avut loc discuții detaliate, publice și disponibile online chiar și în prezent, cu fiecare dintre candidații care au ajuns în această etapă”, a explicat Laura Ștefan.

„S-a realizat o analiză amănunțită a declarațiilor financiare ale candidaților, iar apoi au avut loc interviuri finale online cu candidații care s-au calificat în această fază. Procesul a fost unul transparent și deschis”, a adăugat experta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!