Sari la conținut

OceanGate, compania care deținea submersibilul Titan, și-a suspendat activitatea

OceanGate, compania care deținea submersibilul Titan, la bordul căruia și-au pierdut viața cinci oameni, și-a suspendat activitatea. Anchetatorii cred că Titan a făcut implozie în timp ce cobora în apele adânci ale Atlanticului de Nord, pe 18 iunie. Printre cei uciși se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului și directorul executiv al companiei OceanGate, scrie Associated Press și Libertatea.

Declarația de pe site-ul OceanGate spune că firma cu sediul în Everett, Washington, „a suspendat toate operațiunile de explorare și comerciale”, dar nu oferă detalii. Mesajele telefonice prin care se solicitau comentarii au fost lăsate la sediul companiei. 

OceanGate are sediul în SUA, iar OceanGate Expeditions, o companie conexă care a condus scufundările de pe Titan, este înregistrată în Bahamas.

Paza de Coastă a declarat săptămâna trecută că rămășițele umane au fost probabil recuperate din epava submersibilului și sunt examinate de oficiali medicali din SUA. 

Vehicule operate de la distanță, cunoscute sub numele de ROV-uri, au fost folosite pentru a recupera resturile de pe fundul oceanului la aproximativ 3.810 metri sub apă. 

Paza de Coastă a SUA a convocat o comisie de anchetă maritimă, cel mai înalt nivel de investigație, în legătură cu implozia, și intenționează să organizeze o audiere publică în viitor.

Titan, un mic submersibil de aproximativ 6,5 metri lungime şi operat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului, dar contactul s-a pierdut la mai puţin de două ore de la plecare. Resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost aduse la 10 zile de la implozie la ţărm, la St. John’s, în provincia canadiană Newfoundland şi Labrador, scrie hotnews.

Printre cei aflați la bordul submersibilului pentru o aventură turistică de 250.000 de dolari de persoană, s-au numărat miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, și omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetățeni britanici.

De asemenea, la bord se mai aflau oceanograful francez și cel mai mare expert în Titanic Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, și Stockton Rush, fondator și director executiv al OceanGate.

Omul de afaceri pakistanez și fiul său era să rateze scufundarea după ce primul zbor către destinație a fost anulat și a doua cursă a întârziat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!