Sari la conținut

Ocupanții pregătesc un nou val de mobilizare forțată în regiunea Zaporizhzhia – rezistență

Administrația de ocupație din regiunea Zaporizhzhia se pregătește pentru un nou val de mobilizare forțată.
Ukrinform Administrația de ocupație din regiunea Zaporizhzhia se pregătește pentru un nou val de mobilizare forțată.

Acest lucru este raportat de Centrul pentru Rezistență Națională.

Se știe că ocupanții au creat 44 de “birouri de înregistrare militară” în care vor fi înregistrați toți cetățenii aflați la vârsta de recrutare sau rezerviști la locul de reședință.

În timp ce colaboratorul Evhen Balitsky încearcă să inducă în eroare populația și să manipuleze “activitatea productivă a administrației privind înregistrarea oficială și dezvoltarea miliției populare din Zaporizhzhya”.

“De fapt, avem de-a face cu o altă crimă a ocupanților din regiune, deoarece dreptul internațional interzice recrutarea sau mobilizarea populației din teritoriile ocupate”, notează Centrul.

Publicitate: 0:15
Anterior, serviciile de informații estoniene au raportat că federația rusă ar putea anunța un nou val de mobilizare în încercarea de a-și atinge obiectivul în războiul împotriva Ucrainei.

În același timp, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o lege care îi scutește de răspundere penală pe cei care au semnat un contract pentru serviciul militar în cadrul forțelor armate. Iar Putin a semnat o lege care permite condamnaților să servească sub contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!