Sari la conținut

Odesa – din nou atacată cu balistică

Oleg Kiper, șeful OVA, a confirmat că în urma atacului rus de la Odesa din seara zilei de 30 aprilie, trei persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite. Potrivit lui Kiper, armata rusă a lansat rachete balistice asupra orașului, provocând pagube semnificative infrastructurii civile.

Alerta aeriană a fost emisă în regiune la 23:27, iar câteva minute mai târziu, forțele aeriene au avertizat locuitorii din Odesa să se adăpostească de urgență. La 23:31 și 23:46, explozii puternice au zguduit orașul.

Actualizare la 2:48 dimineața: Primarul orașului, Gennadiy Trukhanov, a confirmat că clădirile rezidențiale au suferit daune, cu ferestre și uși sparte. Echipa operativă a administrației raionale va începe evaluarea pagubelor în cursul dimineții.

Actualizare la 9:09 dimineața: Ilya Yevlash, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a raportat că armata rusă a atacat Odesa cu trei rachete balistice „Iskander-M” în timpul nopții. El a subliniat că orașul a fost ales ca țintă strategică, similar cu alte atacuri anterioare asupra altor orașe ucrainene. Atacul a vizat zonele dens populate ale orașului, rezultând pierderi de vieți și răniți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!