Sari la conținut

ONU declară că prețurile alimentelor au crescut pentru a doua lună consecutivă la nivel global

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a declarat vineri că prețurile globale ale produselor alimentare au crescut pentru a doua lună consecutiv în aprilie, ca urmare a creșterii prețurilor la carne, uleiuri vegetale și cereale, contracarând scăderile prețurilor la zahăr și produse lactate, scrie sursa.

Cerealele, uleiurile vegetale, lactatele, carnea, zahărul și alte grupuri de alimente sunt măsurate prin Indexul prețurilor alimentelor al FAO, care este publicat lunar.

Acest indice s-a situat la o medie de 119,1 puncte în aprilie a acestui an, în creștere cu 0,3% față de nivelul de 118,8 puncte înregistrat în martie. Cu toate acestea, valoarea din aprilie 2024 este mai mică cu 9,6% față de cea din aprilie a anului precedent.

În primul rând, avansul de 1,6% al prețurilor la carne a contribuit la creșterea din aprilie. FAO a declarat că scăderea ușoară a prețurilor la carnea de porc a fost compensată de creșterea prețurilor la carnea de vită, oaie și pasăre.

În schimb, preţurile la zahăr au scăzut cu 4,4% în aprilie comparativ cu luna martie şi cu 14,7% comparativ cu luna aprilie a anului trecut, pe fondul îmbunătăţirii prognozelor privind oferta mondială.

Producţia de zahăr se anunţă a fi una peste aşteptări în India şi Thailanda, în timp ce îmbunătăţirea condiţiilor meteo în Brazilia a atenuat temerile referitoare la următoarea recoltă de trestie de zahăr, a explicat FAO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!