Sari la conținut

OPEC+ prelungește reducerile producției de petrol până în 2024 și le elimină treptat în 2025, pentru a menține stabilitatea pe piață

OPEC+ a decis să prelungească majoritatea reducerilor semnificative ale producției de petrol până în 2024, cu planuri de a le elimina treptat începând din 2025. Această decizie vine în contextul eforturilor grupului de a menține stabilitatea pe piață, având în vedere creșterea lentă a cererii globale, dobânzile ridicate și creșterea producției rivale din SUA.

Chiar dacă prețurile petrolului se află aproape de marca de 80 de dolari pe baril, multe țări membre ale OPEC+ se confruntă cu dificultăți în gestionarea bugetelor lor. Creșterea lentă a cererii din China, cel mai mare importator de petrol, și acumularea de stocuri de petrol în economiile dezvoltate au contribuit la această situație.

OPEC+ a început inițial să reducă producția la sfârșitul anului 2022, iar acum producția este diminuată cu un total de 5,86 milioane de barili pe zi, reprezentând aproximativ 5,7% din cererea globală.

În cadrul acestor măsuri de reducere, membrii OPEC+ au convenit să reducă producția în trei etape: o primă rundă de reduceri voluntare pentru toți membrii, o a doua rundă de reduceri voluntare pentru nouă membri și o a treia rundă de reduceri voluntare pentru opt membri.

OPEC+ a decis să prelungească prima rundă de reduceri până la sfârșitul anului 2025 și să extindă cea de-a treia rundă de reduceri voluntare până în trimestrul al treilea al anului 2024. De asemenea, au fost stabilite cote de producție mai mari pentru unele țări, cum ar fi Emiratele Arabe Unite.

În plus, OPEC+ a amânat termenul limită pentru o evaluare independentă a capacităților de producție ale membrilor săi și va organiza următoarea sa întâlnire la 1 decembrie 2024.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!