Sari la conținut

Orarul alegerilor europarlamentare, cu datele votului pentru fiecare țară, într-un scrutin cu 370 de milioane de alegători

Cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, participă la alegerile europarlamentare, care vor determina compoziția noului legislativ al Uniunii Europene. Majoritatea europenilor vor vota între 6 și 9 iunie, cu excepția unor țări precum Estonia, care au început deja votul anticipat, conform sursei.

Alegerile se desfășoară în cele 27 de țări, iar alegătorii se vor prezenta la urne pentru a alege cei 720 de parlamentari. Aceștia vor juca un rol vital în coordonarea politicilor UE, de la mediu și schimbări climatice până la reglementările bancare.

Parlamentul va avea rolul important de a aproba sau respinge executivul UE, cabinetul format din 27 de persoane care va conduce blocul comunitar în următorii cinci ani, inclusiv președintele Comisiei Europene și echipa sa de comisari.

Alegerile încep cu votul, iar estonii au deja votul anticipat, în timp ce majoritatea țărilor, inclusiv România, vor vota în principal duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!