Sari la conținut

Orientul Mijlociu ar putea deveni o „bombă cu ceas”, avertizează președintele Egiptului

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a avertizat sâmbătă împotriva oricărei extinderi a conflictului din Gaza, afirmând că regiunea riscă să devină o „bombă cu ceas”, relatează Reuters.

De asemenea, el a declarat că suveranitatea țării sale ar trebui respectată după ce vineri drone au fost interceptate după ce au intrat în spațiul aerian egiptean.

Israelul a declarat vineri că a fost ținta dronelor, pe care le-a pus pe seama mișcării Houthi din Yemen, susținută de Iran.

Armata egipteană a declarat că dronele, care au căzut asupra orașelor egiptene Taba și Nuweiba, în apropiere de frontiera israeliană, rănind șase persoane, proveneau din sudul Mării Roșii. Aceasta nu a precizat cine a lansat dronele.

„Indiferent de unde provine, am avertizat asupra extinderii conflictului. Regiunea va deveni o bombă cu ceas care ne va afecta pe toți”, a declarat Sisi, în cadrul unei conferințe.

„Egiptul este o țară suverană, iar suveranitatea și poziția sa ar trebui să fie respectate … Egiptul este o țară puternică și este de neatins”, a adăugat el.

Sisi a organizat sâmbăta trecută un summit pentru pace și a cerut ca ajutoare umanitare să fie permise în Gaza, eliberarea ostaticilor și o încetare a focului în conflictul dintre Israel și Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!