Sari la conținut

Palestinienii din România țin sâmbătă un miting de solidaritate cu Gaza / 22 de ambasade de la București au condamnat „agresiunea continuă” a Israelului

Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România organizează sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală, o adunare publică, în semn de solidaritate cu poporul palestinian, transmite Agerpres.

Jandarmeria Capitalei le recomandă persoanelor care vor participa la această manifestaţie, dar şi celorlalţi cetăţeni să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Jandarmeria reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Vineri, ambasadori şi reprezentanţi din 22 de ţări, reprezentând membri ai Organizaţiei Cooperării Islamice în România, au condamnat „agresiunea continuă” asupra Gaza, Al-Quds Al-Sharif şi Cisiordania.

Diplomaţii, care au avut o reuniune la Ambasada Palestinei la Bucureşti, au făcut apel la România şi la alte state să ofere ajutor umanitar, medical, apă şi electricitate şi să ajute la deschiderea imediată a coridoarelor umanitare pentru a livra în siguranţă ajutoare urgente în Fâşia Gaza.

La întâlnire au participat reprezentanţi diplomatici din Arabia Saudită, Palestina, Liban, Algeria, Egipt, Indonezia, Iran, Irak, Iordania, Kazahstan, Kuweit, Libia, Malaezia, Nigeria, Siria, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Turcia, Tunisia, Sudan, Pakistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!