Sari la conținut

Parlamentar suedez despre acuzația lui Kadyrov de fascism împotriva Israelului: Aceasta este marioneta lui Putin

Scopul acuzării lui Ramzan Kadyrov de fascism împotriva Israelului este de a forma în comunitatea internațională impresia că se presupune că există o altă „agresiune fascistă” în lume pentru a distrage atenția de la Ucraina.

 Magnus Jacobson, membru al Parlamentului suedez (Riksdag), reprezentant al Partidului Creștin Democrat, membru al coaliției, a declarat acest lucru într-un comentariu pentru  Guildhall .

„Cred că scopul unor astfel de declarații ale lui Kadyrov este de a distrage atenția comunității internaționale de la Ucraina. Aceasta este retorică în încercarea de a evidenția încă un conflict. Rusia a încercat să provoace un conflict între Kosovo și Serbia, dar au eșuat și apoi și-au schimbat propriile interese pentru a pune Hamas în conflict cu Israelul. Și acum vedem acest conflict între musulmani și evrei în Rusia și, din nou, cred că și ei au nevoie de acest conflict pentru ca lumea să nu se uite la Ucraina”, a spus politicianul.

Parlamentarul suedez a remarcat că declarația lui Ramzan Kadyrov, care a acuzat Israelul de fascism, este o încercare de a crea impresia că există o altă „agresiune fascistă” în lume.

„Da, dar Kadyrov este doar marioneta lui Putin, face ceea ce îi spune stăpânul său”, a rezumat Magnus Jakobsson.

Parlamentul European a răspuns și la astfel de declarații ale lui Ramzan Kadyrov. Astfel, reprezentantul german Michael Haller a mai declarat că Kadyrov este doar o marionetă a președintelui rus, iar astfel de declarații reflectă atitudinea Rusiei față de conflict, care este interesată să incite la confruntare.

La rândul său, în Parlamentul Ceh, deputatul Ondrej Benesik a spus că acuzațiile Israelului de fascism de către șeful Republicii Cecene Ramzan Kadyrov sunt un instrument al cochetei Rusiei cu Iranul, al cărui sprijin are nevoie Kremlinul. De asemenea, a spus el, astfel de declarații ar putea servi ca o încercare de a submina percepția corectă a conflictului din Palestina din partea unor state occidentale.

De asemenea, un membru al Senatului francez, reprezentant al Partidului Socialist, Helene Convey-Mouret, a condamnat acuzațiile  de fascism ale lui Ramzan Kadyrov la adresa Israelului , considerând astfel de declarații inacceptabile. În același timp, senatorul francez a criticat acțiunile Israelului în Fâșia Gaza.

Să ne amintim că șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, a numit acțiunile Israelului față de fascismul palestinian, care, în cuvintele sale, „depășește fascismul lui Hitler”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!