Sari la conținut

Parlamentul danez a respins proiectul de lege care ar fi recunoscut Palestina ca stat

Parlamentul Danemarcei a respins marți un proiect de lege pentru recunoașterea Palestinei ca stat, susținând astfel poziția guvernului că nu sunt îndeplinite condițiile necesare, relatează Reuters. În contrast, Spania, Irlanda și Norvegia și-au oficializat anterior recunoașterea Palestinei ca stat independent, confrom sursei.

Proiectul de lege din Danemarca a fost propus de patru partide de stânga. Sascha Faxe, deputat din partea partidului Alternativa, a declarat că recunoașterea Palestinei ca stat este esențială pentru a obține o pace durabilă în Orientul Mijlociu.

„Majoritatea politicienilor danezi sunt de acord că o pace durabilă în Orientul Mijlociu necesită soluția cu două state”, a declarat Faxe în Parlament, subliniind că recunoașterea Palestinei ar oferi drepturi palestinienilor obișnuiți.

Ministrul de Externe Lars Lokke Rasmussen a afirmat anterior că guvernul danez nu poate recunoaște un stat palestinian din cauza lipsei unei autorități funcționale unice și a controlului asupra teritoriului. Deși nu a participat la dezbaterile de marți, Rasmussen a exprimat speranța că, într-o bună zi, Danemarca va putea sprijini un stat palestinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!