Sari la conținut

Pensionarii germani au înlocuit pensionarii ruși pe piața imobiliară de pe litoralul bulgăresc

Pensionarii germani cumpără intens case de vacanță pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, ocupând într-o oarecare măsură locurile lăsate libere de rușii care au părăsit piața imobiliară, conform raportărilor brokerilor de pe coasta de sud și nord a Mării Negre, citate de Sega.bg și Rador Radio România, scrie sursa.

Germanii, alături de alți străini cu proprietăți estivale în Bulgaria, preferă complexele închise datorită securității oferite de paza non-stop și întreținerea zonelor comune. Pe coasta de nord a Mării Negre, cumpărători frecvenți de case de vacanță sunt și pensionari din Franța, Italia și Țările de Jos, în timp ce polonezii și cehii sunt mai prezenți în partea de sud. Ucrainenii reprezintă, de asemenea, o parte semnificativă a pieței, deși mulți preferă să închirieze case în speranța revenirii în patria lor, conform brokerilor.

Principalii jucători pe piața imobiliară de la mare rămân bulgarii, care reprezintă aproximativ 50-60% dintre noii cumpărători. Majoritatea sunt tineri între 30 și 45 de ani, care achiziționează proprietăți de vacanță în principal cu împrumuturi, doar 15-20% plătind cash, aceștia fiind în mare parte bulgari care locuiesc și lucrează în străinătate și au economisit bani.

Creșterea prețurilor caselor de vacanță este mult mai lentă comparativ cu cea a caselor din marile orașe. De aceea, în ultima perioadă, proprietățile de vacanță sunt achiziționate și ca prime locuințe, a comentat brokerul Atanas Argirov pentru BTA. În timp ce prețurile locuințelor în marile orașe au crescut cu 60% în ultimii doi ani, prețurile proprietăților de vacanță au crescut doar cu 25%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!