Sari la conținut

Pentru Orban, alegerile europene au o importanță istorică: ele vor determina dacă va fi pace sau război

Premierul ungar Viktor Orban a caracterizat alegerile europene din 9 iunie drept “istorice” și a subliniat că acestea ar putea fi percepute ca decisive în stabilirea păcii sau războiului în Europa, conform unui interviu acordat publicației Le Point, conform sursei.

Orban a accentuat că, în afara de numărul de locuri câștigate de fiecare partid, esențială este prezența eurodeputaților care susțin continuarea sau încheierea conflictului din Ucraina. Ungaria, țara sa, este cunoscută pentru reticența sa în a sprijini Ucraina împotriva Rusiei în cadrul UE.

Premierul ungar și-a exprimat speranța că eurodeputații favorabili păcii vor avea câștig de cauză, dar și că va exista o creștere a reprezentanților suveraniști care susțin o Europă a națiunilor.

Orban a adăugat că viitorul mișcării suveraniste din Europa, și al dreptei în general, depinde acum de două figuri feminine, liderii de dreapta din Italia și Franța, Giorgia Meloni și Marine Le Pen. El a subliniat că o cooperare eficientă între acestea ar putea să redefinească peisajul politicii de dreapta europeană sau chiar să pună sub semnul întrebării Partidul Popular European (PPE), cel mai mare grup din Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!