Sari la conținut

Perfidia regimului lui Putin: teroarea împotriva copiilor în timpul vizitei lui Narendra Modi în Federația Rusă

La 8 iulie, prim-ministrul indian Narendra Modi a efectuat o vizită de două zile în Rusia, unde s-a întâlnit cu cel mai sângeros dictator al timpului nostru, Putin. Modi, ca șef al celei mai mari democrații din lume, îmbunătățește acum relațiile cu statul imperialist. Nu există nicio logică în aceste acțiuni, deoarece el face declarații paralele despre necesitatea unei păci negociate și despre faptul că India respectă Carta ONU și sprijină integritatea teritorială și suveranitatea altor state. În schimb, Rusia, cu care India își îmbunătățește acum relațiile, a încălcat în mod constant dreptul și tratatele internaționale și a confiscat teritorii ucrainene din 2014.

Ceea ce a făcut Rusia în ziua vizitei liderului indian este revelator. În acea zi, Putin a ordonat atacarea mai multor orașe ucrainene cu lovituri țintite asupra unor obiective civile, printre care spitalul de copii Okhmatdet din Kiev. În ciuda terorii deschise, Modi continuă să îl trateze pe dictatorul rus cu respect, ceea ce a fost evident în timpul vizitei.

Bombardamentul masiv din Ucraina, care a ucis aproape 40 de civili, a fost probabil un răspuns la declarația liderului indian din 2022. Atunci, la summitul SCO, Narendra Modi a declarat că aceasta nu este epoca războaielor și că democrația, diplomația și pacea ar trebui să fie pe primul loc. Evident, Putin a fost înfuriat de aceste cuvinte, astfel încât, în timpul următoarei sale întâlniri cu Modi, a decis să demonstreze adevăratele intenții ale Rusiei, de dragul cărora Kremlinul este gata să facă literalmente orice.

Modi a făcut declarația în legătură cu faptul că bombardamentul sângeros a avut loc exact în momentul vizitei sale. Prim-ministrul și-a reiterat sprijinul pentru discuțiile cu Rusia, susținând că conflictele pot fi rezolvate doar pe cale pașnică. Cu toate acestea, el nu a luat în considerare faptul că Rusia și pacea sunt concepte opuse, deoarece țara agresoare se va opri în două cazuri: fie dacă preia întregul teritoriu al Ucrainei, fie dacă lumea oferă Ucrainei suficiente arme pentru a rezista.

Țara agresoare nu este pregătită pentru pace, iar primirea călduroasă a premierului indian nu este altceva decât un spectacol ostentativ de dragul său, în spatele căruia se ascund în mod evident intenții rele. Cifra de afaceri comercială dintre cele două țări este în creștere, atingând un record de 17,5 miliarde de dolari la începutul anului 2024. Pentru Rusia, India a devenit una dintre “vestele de salvare” atunci când țara a căzut în izolare internațională din cauza agresiunii. New Delhi a oferit țării agresoare o piață de export, în special India a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc. Acest lucru a început să aducă bani Rusiei, care au mers la finanțarea războiului împotriva Ucrainei.

Întreaga diplomație a lui Putin este construită pe minciuni pe care aliații Rusiei fie nu le văd, fie se prefac că nu le observă. Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a reacționat imediat la întâlnirea părților care întruchipează puncte de vedere opuse: “Este o dezamăgire uriașă și o lovitură zdrobitoare pentru eforturile de pace să îl vedem pe liderul celei mai mari democrații din lume îmbrățișându-l pe cel mai sângeros criminal din lume la Moscova într-o zi ca aceasta”.

Se știe că, în timpul întâlnirii, liderii au convenit că Federația Rusă ar trebui să elibereze cetățenii indieni care au fost recrutați de armata rusă pentru a lupta împotriva Ucrainei. Zeci dintre aceștia raportează că au fost forțați să ia parte la lupte prin înșelăciune. Putin a promis că îi va lăsa pe fiecare dintre ei să se întoarcă acasă, dar cel puțin doi dintre indieni nu se vor mai putea întoarce pentru că au murit pentru ideile bolnave ale dictatorului unei țări străine.

Perfidia lui Putin dovedește că este imposibil să negociezi cu el, deoarece în spatele fiecărei întâlniri “pașnice” se ascunde o crimă împotriva oamenilor pașnici. O încheiere diplomatică a războiului, asupra căreia insistă liderul indian, va duce la cea mai mare decepție din partea Rusiei, dar nu la pace.

Autor: Inna Volodina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!