Sari la conținut

Peste 20 de elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti au ajuns la spital după ce un coleg a dat cu spray lacrimogen

Cel care ar fi dat cu spray lacrimogen este un elev de 15 ani, anunță poliția, care a fost sesizată în acest caz. Toți elevii liceului au fost evacuați din clădire și starea acestora este în continuare evaluată de către personalul medical ajuns la liceul bucureștean, potrivit sursei.

Reprezentanții ISU București-Ilfov transmit că, în total, au fost evaluați 33 de elevi, iar la spital au fost transportați 25 de elevi.

12:09: Până la această oră au fost 29 de elevi evaluați de personalul medical, iar 25 dintre ei au fost transportați la spital.

„29 copii evaluați. 25 transportați la spital (14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie)”, conform ISU București-Ilfov.

12:03: Ultimele informații furnizate de ISU București-Ilfov arată că 17 elevi au fost transportați la spital.

„Până în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi: 9 la Spital Marie Curie și 8 la Spital Grigore Alexandrescu. Încă 8 copii sunt în evaluare medicală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

Anterior, ISU anunțase că 15 elevi au fost evaluați medical.

  • „În incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulți elevi care acuza stare de rău. Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca 5 dintre aceștia sa fie transportați la spital.
  • Alți elevi sunt in autospeciala pentru victime multiple și urmează a fi transportati la spital”, conform ISU.

Starea elevilor este în continuare evaluată de către personalul medical ajuns la liceul bucureștean.

„Acțiunea de evaluare medicala este în desfășurate, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital. Au fost alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor”, mai transmit autoritățile.

Un elev de 15 ani ar fi dat cu spary lacrimogen pe holul liceului

„Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, mai menționează polițiștii.

Reacția Inspectoratului Școlar în legătură cu incidentul de la liceul Dimitrie Leonida din București

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Municipal Școlar București (ISMB), Elena Ștefan, a declarat, pentru HotNews.ro, că în acest moment instituția așteaptă mai multe informații despre incident și, în funcție de acest aspect, se va declanșa o anchetă internă sau nu.

La fața locului sunt în continuare evaluați elevii care ar fi putut fi afectați în urma incidentului.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!