Sari la conținut

Peste 3.000 de persoane blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din cauza unei suspiciuni de epidemie

Peste 3.000 de persoane sunt blocate la bordul unui vas de croazieră în largul insulei Mauritius din Africa de Est din cauza unei potenţiale epidemii de holeră, transmite luni agenţia DPA, citată de Agerpres și HotNews.

În urma unei serii de cazuri de simptome gastrointestinale apărute la bordul Norwegian Dawn, autorităţile din Mauritius au decis duminică refuzarea acostării vasului în portul capitalei Port Louis. Anterior, insula franceză La Réunion a refuzat intrarea navei pe teritoriul său.

Africa de Sud se confruntă în prezent cu unul dintre cele mai grave focare de holeră din ultimii ani.

Majoritatea celor 2.184 de pasageri urmau să-şi înceapă călătoria de întoarcere acasă duminică. În acelaşi timp, 2.279 de călători urmau să se îmbarce la Port Louis, a indicat autoritatea portuară. La bordul navei se află, de asemenea, 1.026 de membri ai echipajului.

La Réunion

Angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au prelevat probe de la aproximativ 15 persoane aflate la bord, duminică dimineaţă. Rezultatele sunt aşteptate marţi.

Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 pasageri şi un membru al echipajului au acuzat diaree şi vărsături. Aceste persoane au fost izolate în camerele lor. Compania americană Norwegian Cruise Line a declarat că un număr restrâns de pasageri de la bordul Norwegian Dawn au prezentat simptome gastrointestinale uşoare în călătoria de douăsprezece zile în Africa de Sud.

„Din cauza testelor suplimentare solicitate de autorităţile locale înainte ca intrarea să fie permisă, guvernul din Mauritius a amânat cu două zile debarcarea pentru croaziera actuală şi îmbarcarea pentru următoarea, până la 27 februarie 2024”, potrivit unui comunicat al companiei.

Norwegian Dawn nu a putut să acosteze nici pe insula La Réunion

Într-o scrisoare datată duminică, pusă la dispoziţia agenţiei DPA, căpitanul i-a informat pe pasageri că nu vor părăsi pentru moment nava în Port Louis. Compania a adăugat că au fost sporite eforturile de igienizare de la bord, precizând că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea clienţilor, a echipajului şi a destinaţiilor.

Potrivit companiei cu sediul central din Miami, vasul de croazieră Norwegian Dawn, construit în 2002 la şantierul naval german Meyer din Papenburg, poate găzdui până la 2.340 de pasageri şi 1.032 de membri ai echipajului. Nava a ridicat ancora la 13 februarie din Africa de Sud către Madagascar, La Réunion şi Mauritius. Norwegian Dawn urma să revină în Africa de Sud cu alţi pasageri.

Vineri, autorităţile de pe insula franceză La Réunion au refuzat acostarea navei ca urmare a cazurilor de simptome gastrointestinale de la bord. Atât guvernul francez, cât şi autoritatea sanitară regională de pe insulă au evaluat drept nesatisfăcătoare situaţia de la bordul navei.

Autorităţile au sugerat trimiterea la bord a unei echipe de medici în vederea efectuării testelor. Ca urmare, compania de transport maritim a decis anularea escalei planificate şi continuarea drumului către Mauritius, după cum a explicat prefectura insulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!