Sari la conținut

Peste 80 de europarlamentari, inclusiv români, cer României și altor cinci state să sprijine Ucraina cu sisteme de rachete Patriot

Guvernele României, Germaniei, Spaniei, Greciei, Poloniei și Olandei sunt îndemnați printr-o scrisoare comună semnată de 86 de europarlamentari să sprijine eforturile de razboi ale Ucrainei cu sisteme de rachete Patriot, relataeză news.ro. Ea a fost inițiată de europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt și a fost semnată și de europarlamentarii români Vlad Botoş, Dragoş Tudorache, Mircea Hava și Alin Mituţă, scrie sursa.

„Ucraina are nevoie de cel puţin încă şapte astfel de sisteme pentru a contracara noua strategie brutală a Rusiei, care vizează nu doar infrastructura energetică a Ucrainei, ci şi spitale, locuinţe, blocuri de apartamente din oraşe precum Kiev, Harkov, Odesa şi chiar şi Liov. Temerea nostră este că Putin a decis să urmeze aceeaşi strategie ca în Siria, bombardând masiv centrele urbane şi provocând numeroase victime civile”, se menționează în scrisoare.

Ea a fost adresată preşedintelui Consiliului European Charles Michel, Înaltului Reprezentant Josep Borell, cancelarului german Olaf Scholz şi premierilor României, Spaniei, Greciei, Poloniei şi Olandei.

Cele șase state care sunt îndemnate să fie livreze Ucrainei sisteme Patriot sunt menționate într-o postare pe X de Guy Verhofsdat, fost lider al grupului Renew Europe.

„Având în vedere blocajul din Congresul SUA, este responsabilitatea noastră, în special a celor şase state europene care deţin sisteme Patriot, să livreze echipamentul necesar, şi aceasta cât mai repede cu putinţă, astfel încât Ucraina să poată contracara în mod real noua ofensivă devastatoare a Rusiei”, precizează europarlamentarul belgian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!