Sari la conținut

Petrocub Hîncești a devenit în premieră campioană a Republicii Moldova, detronând astfel supremația celor de la Sheriff Tiraspol, care au deținut acest titlu timp de opt sezoane consecutive.

În penultima etapă din play-off, Sheriff a suferit o înfrângere în fața echipei Zimbru (2-0 pentru formația din Chișinău), rezultat care a dus la imposibilitatea acestora de a mai ajunge la punctajul echipei Petrocub.

Iată cum arată clasamentul play-off-ului din Republica Moldova înaintea ultimei etape:

  1. Petrocub Hîncești – 21 de puncte
  2. Zimbru Chișinău – 18 puncte
  3. Sheriff Tiraspol – 15 puncte
  4. Milsami Orhei – 9 puncte
  5. FC Bălți – 8 puncte
  6. Dacia Buiucani – 3 puncte

Petrocub Hîncești și-a asigurat titlul de campioană națională acumulând 21 de puncte, cu 4 mai multe decât echipa de pe locul doi, Zimbru.

Istoria clubului Petrocub Hîncești își are rădăcinile în satul Sărata Galbenă, situat la aproximativ 16 km distanță de centrul raional Hâncești. Fondat în 1999, clubul a evoluat inițial sub numele de Spicul, iar în anii care au urmat, a cunoscut diverse schimbări și evoluții până la actuala sa denumire, Petrocub. În sezonul 2023-2024, echipa și-a adjudecat pentru prima dată titlul de campioană a Moldovei, devenind astfel a șasea echipă care reușește această performanță după independența Republicii Moldova.

De-a lungul timpului, Petrocub Hîncești a evoluat în diferite eșaloane ale fotbalului moldovean, iar debutul său în Divizia Națională (actuala Super Liga) a fost unul promițător, ocupând locul 5 în clasament. Echipa a reușit să obțină câteva rezultate notabile și să se afirme în cadrul competițiilor naționale.

Schimbările de denumire și de sediu au marcat parcursul clubului, însă determinarea și perseverența au fost calitățile care au propulsat echipa Petrocub Hîncești către succesul de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!