Sari la conținut

Piață din Thailanda distrusă de incendiu; peste 100 de magazine și animale arse

Într-un incendiu la faimoasa piață în aer liber Chatuchak din Bangkok, aproximativ 1.000 de animale au murit, iar peste 100 de magazine au fost distruse. Autoritățile au indicat că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric și nu s-au înregistrat victime umane sau răniți, conform EFE, relatează sursa.

Incendiul a afectat majoritatea celor 118 magazine din zona de animale de companie, care ocupă aproximativ 1.400 de metri pătrați. Păsările, câinii, pisicile și șerpii au fost surprinși de flăcări în cuștile lor.

Un proprietar de magazin a povestit că a fost trezit de strigătele animalelor din podul de deasupra magazinului său. Fumul dens a făcut dificilă respirația, dar a reușit să iasă în siguranță.

Unii proprietari de magazine locuiesc în piață, însă nu este clar câți se aflau acolo când a izbucnit incendiul. Potrivit autorităților de district Chatuchak, incendiul a început în jurul orei 04:10 și a fost stins după 30 de minute.

Imaginile online arată secțiuni extinse cuprinse de flăcări și cuști carbonizați. Comercianții strâng șerpii morți și îi pun în cutii în afara magazinelor lor.

Chatuchak este una dintre cele mai mari piețe din Asia de Sud-Est, atrăgând aproape 200.000 de turiști în fiecare weekend. Partea pieței care comercializează animale de companie este deschisă și în timpul săptămânii și a fost supusă criticii pentru condițiile precare de viață ale animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!