Sari la conținut

Pierderile masive suferite de armata rusă în ultima zi au fost semnalate de către Statul Major Ucrainean, care a declarat că 1.320 de soldați ruși au fost “lichidați”. Aceasta reprezintă un bilanț record în cadrul războiului care durează de mai bine de doi ani.

Armata ucraineană a raportat că în ultimele 24 de ore, trupele lui Putin au pierdut 15 tancuri, 40 de vehicule blindate, 55 de sisteme de artilerie, două sisteme de rachete cu lansare multiplă, un sistem de apărare aeriană, 42 de drone, 64 de vehicule și rezervoare de combustibil și 9 echipamente speciale.

De la începutul conflictului, Rusia a pierdut 481.030 de soldați în Ucraina, conform Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. În plus, armata ucraineană estimează că de la începutul anului și până acum, Rusia a pierdut 7.449 de tancuri, 14.353 de vehicule de luptă blindate, 16.755 de vehicule și rezervoare de combustibil, 12.442 de sisteme de artilerie, 1.064 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 796 de sisteme de apărare aeriană, 349 de avioane, 325 de elicoptere, 9.868 de drone, 26 de nave și ambarcațiuni și un submarin.

Forțele rusești au declanșat o ofensivă terestră în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, încercând să pătrundă cu vehicule blindate și bombardând zona intens. Aceasta este considerată o încercare a Rusiei de a deschide un nou front în conflictul care a început acum doi ani.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că “lupte intense” au loc pe întreaga linie a frontului, iar Ucraina trimite întăriri în regiunea Harkov și răspunde atacurilor rusești cu artilerie și drone. Zelenski a solicitat susținătorilor occidentali ai Ucrainei să ofere ajutor militar suplimentar pentru a face față provocării rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!