Sari la conținut

Piteștenii au primit un mesaj RO-Alert duminică noaptea, fiind anunțată prezența unui urs în zonă

Piteștenii au primit un mesaj RO-Alert duminică noaptea, fiind anunțată prezența unui urs în zonă. Autoritățile locale au mobilizat polițiști, jandarmi și echipe ISU pentru căutarea animalului sălbatic, inclusiv cu ajutorul camerelor de termoviziune. Cu toate acestea, ursul nu a fost găsit până în acest moment. Mesajul RO-Alert a fost transmis duminică noapte la ora 0:58 și a avertizat locuitorii despre prezența ursului în zona autostrăzii, la kilometrul 116.

Oamenii au fost sfătuiți să păstreze distanța față de animal și să evite să-l fotografieze sau să-l hrănească. De asemenea, li s-a recomandat să-și protejeze animalele de companie, fără a se expune pericolului.

Comitetul local pentru situații de urgență a fost convocat pentru a gestiona situația.

Eforturile de căutare ale autorităților, care au inclus și camere cu termoviziune, nu au dus până acum la identificarea ursului.

Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu, a subliniat importanța de a nu intra în panică și de a suna imediat la 112 în cazul în care animalul este observat.

Viceprimarul Mihai Mihăilescu a informat că oamenii aflați într-un parc din zonă au fost evacuați. Au fost înregistrate două apeluri la 112 care au semnalat prezența ursului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!