Sari la conținut

Poliţia franceză a împușcat o femeie în hijab care striga „Allahu Akbar” și amenința că se aruncă în aer

Poliţia franceză a împuşcat şi rănit grav marţi, la Paris, o femeie care, potrivit unor martori, proferase ameninţări şi rostise „Allahu Akbar” într-un tren dintr-o suburbie, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliţiei şi parchetul capitalei, potrivit sursei.

„Prognosticul este rezervat în ce priveşte şansele femeii de supravieţuire”, a precizat parchetul.

Poliţia a fost alertată prin apeluri ale unor pasageri referitoare la prezenţa unei femei ce purta „văl integral” şi „profera ameninţări” într-un tren care circula în acel moment într-o suburbie, a explicat o sursă din cadrul poliţiei.

Potrivit acestor martori, femeia „a rostit de mai multe ori Allahu Akbar”, a precizat sursa, explicând că poliţia a reuşit să „o izoleze” în staţia Bibliotheque François Mitterrand din Paris, care a fost rapid evacuată.

Femeia „a refuzat să se conformeze somaţiilor poliţiştilor” şi a ameninţat că „se aruncă în aer”, au indicat parchetul şi sursa din poliţie. Un poliţist a tras atunci o dată, rănind-o grav pe femeie.

Potrivit autorităţilor, au fost deschise două anchete. Una dintre ele a fost încredinţată poliţiei judiciare din Paris, pentru „apologie, ameninţări cu moartea şi intimidare la adresa unui reprezentant al autorităţii publice”, iar cealaltă Inspecţiei generale a poliţiei naţionale (IGPN), şi vizează tirul tras de poliţist.

După asasinarea unui profesor la Arras, în nordul Franţei, la 13 octombrie, de către un tânăr aflat în evidenţele poliţiei pentru radicalizare islamistă din februarie 2021, Franţa a trecut în alertă „urgenţă de atentat”.

Crima a readus în Franţa temerile de atentate islamiste şi a determinat autorităţile să întărească măsurile antiteroriste, într-un context deja marcat de îngrijorări legate de repercusiuni ale conflictului dintre Israel şi Hamas. 

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!