Sari la conținut

Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spionaj rusești


Polonia a reținut încă un membru al unei rețele de spionaj rusești, ridicând la 15 numărul total de persoane arestate în cadrul acestei anchete, a declarat luni ministrul de interne Mariusz Kaminski, potrivit sursei.


„Agenția de Securitate Internă a reținut un alt membru al rețelei de spionaj care lucrează pentru serviciile secrete rusești”, a spus Mariusz Kaminski într-o postare pe Twitter.

„Suspectul supraveghea instalațiile militare și porturile maritime. El a fost plătit în mod sistematic de ruși”, a adăugat el.

Ambasada Rusiei la Varșovia nu a răspuns imediat la o solicitare de declarații pe această temă.

Polonia, un centru logistic esențial pentru livrările militare occidentale către Ucraina, spune că a devenit o țintă majoră a spionilor ruși și acuză Moscova că încearcă să o destabilizeze.

În iunie, Polonia a reținut un jucător profesionist rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj.

În martie, Polonia a anunțat că a destructurat o rețea de spionaj rusă și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În aprilie, Polonia a anunțat că va introduce o zonă de excludere de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!