Sari la conținut

Polonia investește sume semnificative într-un “scut cibernetic”

Polonia va investi peste 760 de milioane de dolari (3 miliarde de zloți) în creșterea securității cibernetice, a anunțat ministrul digitalizării luni, după ce agenția de presă de stat PAP a fost afectată de un presupus atac cibernetic rusesc, conform Reuters, relatează sursa.

Cu alegerile europarlamentare programate pentru duminică, autoritățile sunt în alertă maximă privind intervențiile Moscovei în procesul de vot. Aceste temeri s-au intensificat vineri, când PAP a publicat un articol fals despre o mobilizare militară.

Polonia a acuzat în repetate rânduri Rusia că încearcă să destabilizeze țara din cauza rolului său în sprijinirea militară a vecinei sale, Ucraina, acuzații respinse de Rusia.

“Vrem să alocăm peste 3 miliarde de zloți pentru un «scut cibernetic»”, a declarat ministrul Krzysztof Gawkowski într-o conferință de presă. “Astăzi, Polonia se află în prima linie a luptei cibernetice împotriva Rusiei. Polonia este ținta celor mai multe atacuri”, a subliniat oficialul guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!