Sari la conținut

Polonia se confruntă cu acte de sabotaj orchestrate de Rusia. Nouă persoane au fost arestate

Polonia a arestat nouă persoane pentru implicare în acte de sabotaj comise în țară la ordinul serviciilor ruse, a declarat luni seara prim-ministrul Donald Tusk, citat de Reuters, transmite sursa.

Varșovia a precizat că sprijinul său public pentru Ucraina a transformat Polonia într-o țintă principală pentru serviciile ruse de informații, acuzând Moscova de încercări de destabilizare a țării.

„Avem în prezent nouă suspecți arestați și acuzați de implicare în acte de sabotaj în Polonia, acționând direct în numele serviciilor ruse”, a declarat Tusk pentru postul privat TVN24. „Aceste acte includ agresiuni, incendieri și tentative de incendieri”.

Tusk a menționat că asemenea comploturi au afectat și Lituania, Letonia și posibil Suedia, subliniind că Polonia colaborează cu aliații săi pentru a rezolva aceste probleme.

La începutul acestei luni, Tusk a anunțat că Polonia va aloca suplimentar 100 de milioane de zloți (25,53 milioane de dolari) serviciilor sale de informații din cauza amenințărilor din partea Rusiei.

În aprilie, două persoane au fost reținute în Polonia, suspectate că l-ar fi atacat pe Leonid Volkov, un consilier al fostului lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!