Sari la conținut

Polonia va impune limite privind deplasările diplomaților ruși pe teritoriul său

Polonia va impune restricții asupra mișcărilor diplomaților ruși pe teritoriul său din cauza participării Moscovei la ceea ce guvernul de la Varșovia percepe ca fiind un război hibrid împotriva Uniunii Europene, a anunțat luni ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski, citat de Reuters, conform sursei.

Relațiile dintre Polonia și Rusia s-au deteriorat dramatic după începerea invaziei rusești din Ucraina, Varșovia fiind unul dintre principalii furnizori militari ai Kievului.

“Aceste decizii sunt luate la nivel național, dar avem dovezi că statul rus este implicat în autorizarea unor acțiuni de sabotaj împotriva țării noastre”, a declarat luni Radoslaw Sikorski.

“Sperăm că Federația Rusă va privi acest lucru ca un avertisment foarte serios”, a mai adăugat el la Bruxelles, unde a participat la reuniunea miniștrilor de externe din țările membre ale UE.

Ambasada rusă de la Varșovia nu a dorit să comenteze până în prezent aceste informații, afirmând că nu a fost informată oficial cu privire la măsurile pe care guvernul polonez intenționează să le adopte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!