Sari la conținut

Pompidou pregătește expoziții itinerante Brâncuși și Delaunay. 140.000 de opere, mutate

Centrul Pompidou Paris pregătește expoziții itinerante Constantin Brâncuși și Robert Delaunay, odată cu închiderea sa timp de cinci a ni pentru imporetante lucrări de renovare. Muzeul va începe toamna aceasta să mute mai mult de 140.000 de opere de artă în instituții din țară, dar și în străinătate.

Unul dintre cele mai importante muzee de artă modernă din lume, Centre Pompidou va începe să se mute în octombrie 2024 și își va închide complet porțile în vara anului 2025, a anunțat săptămâna aceasta, președintele său, Laurent Le Bon, într-o conferință. Prin urmare, toate operele vor fi încă vizibile în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Primele închideri pentru public

Primele închideri pentru public vor avea loc la începutul anului 2025. Sălile de spectacole, muzeul și biblioteca nu vor fi deschise pentru acces public începând din luna martie. Lucrările de construcție nu vor începe până în 2026. Costul renovării, suportat de stat, este estimat la 260 de milioane de euro.

Laurent Le Bon a văzut această oportunitate ca pe un mijloc de a crea un nou Centre Pompidou, menținând spiritul acestuia, după cum a spus, potrivit francetvinfo.fr. Acest Beaubourg 2.0 este programat să fie inaugurat în 2030, cu o expoziție nouă și un forum dedicat exclusiv tinerilor și creativității emergente.

Președintele centrului plănuiește și să dezvolte un muzeu virtual, online, estimând costurile acestui proiect la 180 de milioane de euro. El intenționează să obțină fondurile necesare prin mecenat, circulația operelor și posibila colaborare cu alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!