Sari la conținut

Presa cehă: Putin vrea să transforme Ucraina într-un spațiu pârjolit și lipsit de viață

Președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat lui Șoigu să transforme Ucraina într-un spațiu pârjolit și lipsit de viață. Ștergerea orașelor ucrainene de pe fața pământului cu bombe aeriene de corecție este a doua etapă a planului lui Putin de a depopula artificial Ucraina, potrivit publicației cehe.

“În prima etapă, loviturile cu rachete și bombe sunt concepute pentru a semăna panică în rândul civililor și a-i forța să fugă. A doua etapă implică distrugerea infrastructurii rezidențiale și industriale a orașelor ucrainene de către KAB-uri, cu scopul de a le face nelocuibile. Și, în cele din urmă, în cea de-a treia etapă, orașele distruse și părăsite vor fi luate cu asalt de către unitățile care avansează ale forțelor de ocupație rusești”, a relatat mass-media cehă.

După cum precizează publicația, aceste informații sunt confirmate de faptul că, în cursul lunii martie 2024, forțele aeriene ruse au folosit un număr record de KAB-uri asupra Ucrainei – peste 2.300 de unități. Această cifră este cu 50% mai mare decât în luna februarie a acestui an, când Rusia a folosit 1.500 de KAB-uri.

“La 21 martie anul acesta, complexul militar-industrial rusesc a reluat producția de bombe FAB-3000 de trei tone – acest tip de bombă are o putere de distrugere care o apropie de o armă neconvențională. Dacă dinamica utilizării bombelor aeriene corectate va continua să crească, atunci în aprilie armata rusă va stabili un alt record trist – aproximativ 3.000 de KAB-uri, dintre care cea mai mare parte va cădea asupra cartierelor rezidențiale ale orașelor ucrainene din apropierea graniței rusești”, susțin cehii.

Acest scenariu amenință cu consecințe catastrofale pentru Ucraina, scrie “Aktuální zprávy”

“Milioane de ucraineni vor fi nevoiți să fugă în Europa, care se va afla în pragul unei crize a migrației care va pune în pericol infrastructura socio-economică a UE.
Zeci de mii de cetățeni ucraineni vor fi uciși în timpul asaltului orașelor ucrainene de către armata rusă, după distrugerea prealabilă a acestora prin bombardamente aeriene”, afirmă presa cehă

Jurnaliștii sunt de părere că Putin creează premisele pentru cea mai mare catastrofă umanitară din Ucraina, care va fi precedată de crime de război masive comise de armata rusă împotriva resturilor de populație civilă rămase.

Bombardamentele aeriene rusești asupra orașelor ucrainene reprezintă o încălcare a Convenției de la Geneva din 1949 pentru protecția persoanelor civile în timp de război și, în același timp, o ilustrare a amenințării din partea Federației Ruse, care comite multiple crime de război, contrar principiilor și normelor de drept internațional.

“Ignorarea acestei amenințări nu face decât să-l încurajeze pe Putin să rezolve definitiv “chestiunea ucraineană” prin distrugerea completă a infrastructurii rezidențiale și industriale a Ucrainei și prin exterminarea sau expulzarea ucrainenilor. Doar conștientizarea posibilelor consecințe catastrofale pentru Europa ale acestei tactici a Rusiei și dotarea urgentă a UAF cu armele necesare pentru a descuraja avioanele rusești vor contribui la prevenirea unei tragedii în Ucraina, al cărei scenariu detaliat este scris la Kremlin”, conchide publicația cehă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!