Sari la conținut

Presa pro-război din Moscova îl contrazice pe Prigojin – a fost vărsare de sânge: Câți soldați ar fi murit în timpul rebeliunii

Mai multe publicații din Rusia, pro-război, susțin că în timpul rebeliunii lui Prigojin, au murit între 13 și 20 de persoane. Totuși, informațiile nu sunt confirmate de surse oficiale, scrie sursa.

Cel puțin 13 soldați ruși au fost uciși în urma revoltei lui Wagner, potrivit presei pro-război din Moscova. 

Săptămânalul patriotic rus Readovka, fără a-și cita sursele, a estimat că 15 persoane au fost ucise, inclusiv soldați care se aflau la bordul avioanelor și elicopterelor doborâte. 

Cel puțin opt persoane se aflau la bordul postului de control aerian al unei aeronave IL-18, susține publicația. 

Canalul Telegram Rybar a raportat că peste 20 de piloți care se aflau la bordul a șapte elicoptere și avioane au fost uciși.

Și un alt cont Telegram, numit Fighterbomber, care a raportat prompt despre avioanele doborâte în timpul revoltei, a raportat 13 morți.

Reamintește că exact la un an și jumătate de la declanșarea războiului din Ucraina, Rusia a mai deschis un front, doar că de data asta chiar la ea acasă. Mercenarii Wagner au întors armele spre Kremlin. Au plecat din Donbas spre Rostov ca să se extindă pe direcția Moscovei, vânați periodic de forțe aeriene. O lume întreagă a urmărit cum rușii, porniți spre Kiev, au ajuns să bată în retragere, luptând între ei pentru o cauză incertă. Și când doi se bat, al treilea câștigă. În tot acest haos, încet dar sigur, contraofensiva ucraineană a luat turații. 

Totuși, la 24 de ore după ce a început o rebeliune armată în Rusia, șeful grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, a anunțat că trupele sale se retrag. Acesta a subliniat că Wagner s-a apropiat de Moscova la mai puțin de 200 de kilometri, fără a se vărsa vreo picătură de sânge. Cu toate acestea, Prigojin a avertizat că situația s-a schimbat acum și există o amenințare reală de a se vărsa sânge rusesc, motiv pentru care se întoarce „în direcția opusă”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!