Sari la conținut

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită la Cotroceni, de către Klaus Iohannis

Iohannis a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că a avut cu Maia Sandu „un dialog foarte bun despre ajutorul major” pe care România îl acordă Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană, conform sursei.

  • „Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European.
  • Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate”, a scris Iohannis pe Facebook.

Marți, Maia Sandu s-a întâlnit și cu premierul Ciolacu și urmează să participe și la Congresul Partidului Popular European care va avea loc la Bucureşti, în perioada 6-7 martie, și va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!