Sari la conținut

Președintele Serbiei a transmis un mesaj care afirmă că “Taiwanul este China” către Xi Jinping

Președintele chinez Xi Jinping a fost primit cu căldură la Belgrad de către omologul său sârb, Aleksandar Vucic, care a subliniat soliditatea și invincibilitatea prieteniei dintre cele două țări. În timpul întâlnirii, Vucic a reiterat poziția Serbiei privind Taiwanul, afirmând că acesta este o parte integrantă a Chinei, scrie sursa.

Această întâlnire a avut loc în contextul investițiilor semnificative ale Chinei în Serbia și în Balcani, în diverse sectoare economice, iar relațiile comerciale au fost consolidate prin semnarea unui acord de liber schimb anul trecut. Xi Jinping, însoțit de soția sa Peng Liyuan, a fost primit cu onoruri militare și imnul național al Chinei la sosirea sa, fiind întâmpinat de oficialități sârbe importante.

Vucic a reiterat poziția Serbiei în ceea ce privește integritatea teritorială a Chinei, subliniind că Taiwanul este parte a Chinei, un mesaj ce a fost bine primit de către Xi Jinping, știut pentru revendicările sale asupra insulei. Președintele chinez a ajuns la Belgrad după o vizită oficială în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!