Sari la conținut

Prietenia dintre China și Rusia se deteriorează. „Puterea Siberiei-2” provoacă tensiuni între Beijing și Moscova

Încercările Rusiei de a încheia un acord important cu China pentru gazoductul „Puterea Siberiei-2” au eșuat din cauza pretențiilor Beijingului privind prețul și cantitatea de aprovizionare, considerate nerezonabile de Moscova, a relatat Financial Times duminică, citând surse apropiate situației, conform Reuters, relatează sursa.

China a solicitat prețuri apropiate de cele interne subvenționate din Rusia și s-a angajat să cumpere doar o mică parte din capacitatea anuală planificată a gazoductului, de 50 de miliarde de metri cubi, potrivit ziarului britanic.

Rusia discută de ani de zile despre construcția gazoductului „Puterea Siberiei-2”, care ar urma să transporte gaze naturale din regiunea Yamal din nordul Rusiei către China, prin Mongolia.

Luna trecută, viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat că Rusia și China se așteaptă să semneze un contract „în viitorul apropiat” pentru acest gazoduct.

Novak, responsabilul principal al președintelui Vladimir Putin pentru sectorul petrolului și gazelor naturale, a făcut parte din delegația oficială rusă care a vizitat China în mai, deși directorul general al Gazprom, Alexei Miller, nu a participat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!