Sari la conținut

Prima reacție a lui Joe Biden, după ce a vorbit cu Netanyahu în urma atacurilor lansate de Hamas asupra Israelului

Președintele american Joe Biden spune că i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu – cu care a vorbit la telefon – că SUA sunt gata să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat un atac asupra Israelului, scrie BBC.

I-am spus în mod clar prim-ministrului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului și poporului israelian. Israelul are dreptul să se apere și să își apere poporul”, a declarat Biden, în urma discuției cu premierul israelian.

Anterior, și premierul israelian a transmis că a fost asigurat în discuția cu Joe Biden că „Statele Unite sprijină dreptul Israelului de a se apăra”.

Serviciile israeliene de urgență estimează că aproximativ 70 de persoane au fost ucise în Israel, iar alte sute de oameni au fost grav răniți, în urma atacului lansat de militanții din Gaza, conform CNN.

Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza. Sirenele de avertizare au răsunat în sudul și centrul Israelului, inclusiv în Ierusalim, iar armata israeliană a anunțat că se află pe picior de război și mobilizează rezerviști. Benjamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a șefilor din domeniul securității, în condițiile în care armata israeliană a început să lovească ținte Hamas și este de așteptat ca răspunsul la atac să fie devastator.

„Suntem în război și vom câștiga. Inamicul nostru va plăti un preț pe care nu l-a mai cunoscut până acum”, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un mesaj video transmis israelienilor.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!