Sari la conținut

Primarul Constanței, Vergil Chițac este urmărit penal pentru abuz în serviciu

Primarul Constanței, Vergil Chițac (PNL), este urmărit penal pentru abuz în serviciu, alături de un director din primărie și de președintele Clubului Sportiv Municipal Constanța, a anunțat DNA, potrivit sursei.

DNA a anunțat că Vergil Chitaț, aflat la primul mandat de primar, este cercetat pentru abuz în serviciu, alături de Alin Vintilă, director executiv în Primăria Constanța, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și Andrei Talpeș, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și șantaj.

Acuzațiile aduse de procurori:

  • În 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv în municipiul Constanța de către o asociere formată din cinci entități (din care făceau parte și Primăria Constanța, Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanța, Federația Română de Yachting (FRY) și o firmă cu sediul în Monaco), Vergil Chițac, acuzat de celelalte două persoane și cu încălcarea legii, ar fi aprobat finanțarea în totalitate a întregului eveniment.
  • Concret, finanțarea competiției sportive s-ar fi realizat de către Primăria Constanța fără a exista un contract de finanțare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecție publică și fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.
  • Întrucât, prin „înțelegerea” unora dintre părți s-ar fi stabilit ca banii rezultați din finanțare să ajungă în conturile firmei cu sediul în Monaco (în condițiile în care aceasta nu ar fi prestat vreo activitate bine definită în cadrul evenimentului respectiv), Andrei Talpeș ar fi constrâns mai multe persoane din conducerea Federației Române de Yachting pentru a le determina pe acestea să facă o plată în valoare de aproximativ 290.000 euro către societatea respectivă.
  • În condițiile de mai sus, în conturile societății comerciale cu sediul în Monaco ar fi fost virați în total 1.728.000 lei, sumă ce reprezintă un prejudiciu pentru Primăria Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!