Sari la conținut

Primele tensiuni între PNL și PSD: Liberalii îl acuză pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia SGG


​Nici nu s-a instalat bine Guvernul Marcel Ciolacu că apar și primele tensiuni între PNL și PSD. Liberalii îl acuză pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG). Este vorba despre Mircea Abrudean a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului. În Guvernul Ciucă, Abrudean era șeful cancelariei prim-ministrului, transmite sursa.


Deputatul PNL Pavel Popescu a scris pe Facebook că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”. Popescu a comentat că Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României” şi i-a cerut premierului Marcel Ciolacu semnătura sa luni la prima oră cu privire la numirea lui Abrudean.

„Domnule PM Marcel Ciolacu, aşteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineaţă (luni-n.r.), la prima oră. Gentlemanii îşi ţin mereu cuvântul, chiar şi în politică”, a completat Popescu.

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc. Fost prefect al judeţului Cluj, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, în data de 7 decembrie 2021. Acesta fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!