Sari la conținut

Primul membru al familiei regale britanice care dă detalii despre starea regelui Charles, diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea este „frustrat” de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer, spune nepotul acestuia, Peter Phillips, primul membru al familiei regale britanice care a vorbit în detaliu despre cum se simte monarhul, scrie Reuters, conform sursei.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a şi fiul prinţesei Anne, a declarat într-un interviu pentru Sky News Australia că regele era frustrat deoarece recuperarea sa durează mai mult decât şi-ar fi dorit.

„Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce ar vrea să poată face”, a afirmat nepotul Regelui Charles, conform Reuters.

El a spus că, deşi este pragmatic şi înţelege că este nevoie de timp pentru recuperare, monarhul britanic este nerăbdător să revină la normalitate.

„Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea – medicii şi asistentele sale – pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta?”, a dezvăluit Peter Phillips.

Joi, regina Marii Britanii, Camilla, spunea că soţul ei, Charles, se simte „foarte bine”. Ea a făcut aceste declarații în timp ce a salutat mulţima în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă de Paşte restrânsă şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans. Palatul Kensington a transmis că nici Kate şi nici soţul ei, moştenitorul tronului, prinţul William, nu vor fi prezenţi la slujba de Paşte.

Palatul Buckingham a anunțat la începutul lunii februarie că regele a fost diagnosticat cu cancer și primește tratament. Casa regală nu a dezvăluit tipul de cancer cu care a fost diagnosticat regele Charles, dar Palatul Buckingham a precizat că nu este vorba de cancer la prostată. Monarhul britanic a fost internat în ianuarie pentru o operație care să trateze o afecțiune la prostată, iar cancerul a fost descoperit în timpul spitalizării monarhului la London Clinic, un spital privat din capitala Marii Britanii.

Vineri, Kate, prinţesa de Wales a Marii Britanii, în vârstă de 42 de ani, a anunțat că urmează tratament după ce testele medicale făcute în urma intervenţiei chirurgicale abdominale suferite în ianuarie au indicat că are cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!