Sari la conținut

Primul oficial care s-a întâlnit cu papa Francisc după externare

Emisarul SUA pentru climă John Kerry s-a întâlnit luni cu papa Francisc, fiind primul oficial care a primit o audienţă privată din partea suveranului pontif după externare, şi a declarat pentru Reuters că papa „este binedispus şi în mare formă”, transmite sursa.

Papa Francisc, 86 de ani, a părăsit vineri spitalul Gemelli din Roma, la 9 zile după o intervenţie chirurgicală pentru o hernie abdominală.

„Era binedispus şi era în mare formă… Am fost uimit. A fost foarte interesat de conversaţia noastră. A fost o întâlnire plăcută”, a declarat Kerry, care a fost prima persoană din programul de audienţe al papei.

„Am întâlnit acelaşi papă pe care am avut privilegiul să-l mai văd de câteva ori în ultimii ani. Era puternic. Avea claritate. Părea într-o formă foarte bună şi binedispus”, a adăugat John Kerry, 79 de ani.

În 2015 papa Francisc a scris „Laudato Si”, o enciclică despre nevoia de a proteja mediul, de a combate schimbările climatice şi de a reduce consumul de combustibili fosili.

„Laudato Si reprezintă un punct de cotitură major pentru foarte mulţi oameni”, a comentat John Kerry.

„Impact profund” la Conferinţa pentru climă de la Paris din 2015

Fostul secretar de stat american a mai susţinut că papa a avut un „impact profund” la Conferinţa pentru climă de la Paris din 2015, unde au fost fixate obiective pentru limitarea încălzirii globale şi i-a mulţumit suveranului pontif pentru că „trage semnalul de alarmă” cu privire la pericolele şi provocările schimbărilor climatice.

Oficialul american are o serie de întâlniri înainte de COP28, summitul ONU cu privire la climă ce va avea loc la sfârşitul acestui an în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

„Acum trebuie să continuăm şi să aplicăm şi următoarea mutare, dacă vreţi, şi cred că COP28 din Dubai reprezintă o bună oportunitate pentru a face acest lucru pentru că înţelegem cu toţii implicaţiile a ceea ce s-a întâmplat în ultimii câţiva ani”. a mai susţinut Kerry.

„Situaţia ridică mai multe provocări şi este mai gravă decât a fost până acum şi cred că veţi vedea mai multă acţiune din aceste cauze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!