Sari la conținut

Pro-rusul Ion Ceban, reales la limită din primul tur primar al Chișinăului

Primarul în exerciţiu al municipiului Chişinău, fostul socialist Ion Ceban, a câştigat, din primul tur, alegerile locale din capitala Republicii Moldova, potrivit rezultatelor parţiale anunţate luni dimineaţa, la ora 7.30, de Comisia Electorală Centrală, în urma centralizării voturilor de la 304 din totalul celor 305 secţii de votare din oraş, transmite Agerpres.

Ceban, considerat un apropiat al Moscovei și al președintelui Putin, care a candidat acum din partea Mişcării Alternativa Naţională, al cărei preşedinte este, a fost susţinut de 132.245 alegători, respectiv 50.58% din totalul cetăţenilor care şi-au exercitat dreptul de vot în Chişinău.

Pe locul al doilea se situează candidatul partidului de guvernământ, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Lilian Carp, care a fost votat de 73.930 alegători (28.27%).

Pe poziţia a treia se află candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Adrian Albu, cu 11.815 voturi (4.52%), iar pe locul al patrulea – Victor Chironda din partea Platformei Dreptate şi Adevăr, cu 9.989 voturi (3.82%).

La alegerile locale desfăşurate duminică, pentru primăria Chişinău au candidat 27 de persoane.

Duminică au avut loc în Republica Moldova alegeri locale generale. Moldovenii au votat pentru a-şi alege 898 de primari şi 11.058 de consilieri în consiliile locale de nivelul I şi II.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova anunţă că la alegerile locale de duminică au participat circa 1,15 milioane de votanţi, ceea ce reprezintă peste 41,4% din numărul total de alegători înscrişi în listele electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!