Sari la conținut

Protestatarii israelieni au împrăștiat mâncarea pentru Gaza

Protestatari israelieni au oprit luni camioanele care transportau ajutoare către Fâșia Gaza, aruncând pachete cu alimente pe jos, într-unul dintre cele mai recente incidente care au avut loc după ce Israelul a promis să permită livrarea neîntreruptă de ajutoare umanitare în enclava sub asediu, conform Reuters, scrie sursa.

Patru protestatari, inclusiv un minor, au fost arestați în timpul protestului la punctul de trecere de la Tarqumiya, situat la vest de Hebron, în Cisiordania ocupată, conform unui comunicat emis de avocații care îi reprezintă pe protestatari. Înregistrările video postate pe rețelele sociale arată cum manifestanții aruncă provizii alimentare din camioane pe jos, iar conținutul cutiilor de carton este împrăștiat pe carosabil.

Săptămâna trecută, patru persoane au fost arestate în sudul Israelului după un protest similar al unor israelieni care se opun livrării de ajutoare umanitare în zona sub controlul mișcării islamiste Hamas, conform avocaților acestora.

Statele Unite nu consideră că Israelul comite un “genocid” în Fâșia Gaza, dar își îndeamnă aliatul său “să facă mai mult pentru a asigura protecția civililor” palestinieni, a declarat luni consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, citat de AFP. “Considerăm că Israelul poate și trebuie să facă mai mult pentru a asigura protecția civililor nevinovați. Nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza poate fi numit un genocid”, a afirmat Jake Sullivan într-un briefing de presă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!