Sari la conținut

Putin a ajuns în China pentru prima dată în timpul noului său mandat prezidențial. Printre membrii delegației care îl însoțesc se află 20 de guvernatori regionali

Vladimir Putin, liderul rus, a ajuns joi dimineață în Beijing, marcând prima sa călătorie externă în timpul noului său mandat prezidențial și al cincilea său mandat în total, conform TASS, scrie sursa.

Vizita lui Putin în China are loc în cadrul unei vizite de stat, cea mai înaltă formă de vizită diplomatică externă.

Potrivit consilierului prezidențial pentru afaceri internaționale, Iuri Ușakov, alegerea Chinei pentru această primă călătorie externă nu este întâmplătoare, ci este un răspuns la un gest similar de prietenie făcut de liderul chinez Xi Jinping anul trecut.

Vizita în China este programată în două etape, cu opriri atât în Beijing, cât și în Harbin. În Beijing, Putin va avea întâlniri oficiale cu omologul său chinez, Xi Jinping, care vor include discuții formale și informale.

Liderul rus este însoțit de o delegație amplă, care include cinci viceprim-miniștri și conducători ai unor agenții economice, diplomatice și de securitate. De asemenea, fac parte din delegație șefii Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, ai Căilor Ferate Ruse, ai Rosatom și ai Roscosmos, alături de conducerea a 20 de regiuni rusești.

Scopul Kremlinului în această vizită este consolidarea parteneriatului strategic cu China. În februarie 2022, China și Rusia au declarat un parteneriat “fără limite”, iar acum Kremlinul dorește să aprofundeze această relație.

Prin alegerea Chinei pentru prima sa călătorie externă din noul său mandat, Putin transmite un mesaj despre prioritățile sale și despre legătura personală profundă cu Xi. Într-un interviu pentru agenția chineză de știri Xinhua, Putin a lăudat relația sa cu Xi și a subliniat intenția de a dezvolta cooperarea în diverse domenii, precum industria, tehnologia, energia, inteligența artificială și energia regenerabilă.

Putin și Xi vor participa și la o seară de gală pentru a sărbători 75 de ani de la recunoașterea Republicii Populare Chineze de către Uniunea Sovietică în 1949.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!