Sari la conținut

Putin a anunțat o mobilizare militară parțială în Rusia

Putin a anunțat o mobilizare militară parțială în Rusia. Aceasta îi va afecta “în primul rând pe cei care au servit în forțele armate, au anumite specializări militare și experiență relevantă”, a declarat președintele
Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială a rezerviștilor din Rusia pentru a participa la o “operațiune militară specială “* în Ucraina. El a spus acest lucru în discursul său, transmis de Channel One. Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat. Operațiunile de mobilizare vor începe miercuri, 21 septembrie.

Președintele a remarcat că armata rusă se confruntă acum “nu doar cu formațiuni naziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”. “În această situație, consider că este necesar să iau următoarea decizie. Aceasta este pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm. Și anume: pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea poporului nostru și a populației din teritoriile eliberate, consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării și a Statului Major General de a efectua o mobilizare parțială în Federația Rusă”, a declarat Putin.

El a precizat că rușii “care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în forțele armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă” vor fi supuși serviciului militar. Cei chemați la serviciul militar înainte de a fi trimiși în unități “vor fi supuși în mod obligatoriu unei pregătiri militare suplimentare, ținând cont de experiența unei operațiuni militare speciale”, a promis liderul rus.

Rușii chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării vor primi “statutul, plățile și toate garanțiile sociale ale personalului militar care servește sub contract”, a conchis el.

Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a precizat că se preconizează că vor fi chemați în total aproximativ 300.000 de rezerviști. Toți aceștia vor fi supuși unei instruiri, alinieri și abia după aceea vor merge să-și îndeplinească sarcinile, a explicat el. Pentru a treia oară de la începutul “operațiunii speciale” din Ucraina, șeful Ministerului Apărării a numit și pierderile din rândul militarilor ruși. Potrivit acestuia, Rusia a pierdut 5.937 de persoane.

*Potrivit cerinței Roskomnadzor, la pregătirea materialelor despre operațiunea specială din estul Ucrainei, toate mijloacele de informare în masă din Rusia sunt obligate să folosească numai informații din surse oficiale ale Federației Ruse. Nu putem publica materiale în care operațiunea în curs de desfășurare este menționată ca fiind un “atac”, “invazie” sau “declarație de război”, cu excepția cazului în care este vorba de un citat direct (articolul 57 din Legea federală privind mass-media). În caz de încălcare a cerinței, organul de presă poate fi amendat cu 5 milioane de ruble, iar publicația poate fi blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!