Sari la conținut

Putin le spune piloților ruși: Avioanele F-16 pot transporta arme nucleare, dar nu vor schimba lucrurile în Ucraina

Dacă țările occidentale vor furniza Ucrainei avioane de vânătoare F16, „ele nu vor schimba situația de pe câmpul de luptă”, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin în fața piloților militari, potrivit agențiilor de presă rusești, scrie sursa.

Dar avioanele de vânătoare, a mai spus el, pot transporta arme nucleare, iar Moscova va trebui să țină cont de acest lucru în planificarea sa militară.

Comentariile lui Putin, făcute în fața piloților ruși la o reuniune la nord de Moscova, au urmat comentariilor făcute mai devreme în cursul zilei de ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, potrivit cărora avioanele ar trebui să ajungă în Ucraina în următoarele luni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a chemat din nou miercuri pe aliaţii occidentali ai ţării sale „să accelereze livrarea” avioanelor de luptă F-16 şi să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, după o lovitură mortală a Rusiei în Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

„Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 către Ucraina sunt misiuni vitale”, a scris el într-o postare pe reţelele sociale. „Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce Patriot, care sunt multe în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi”, a adăugat Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!