Sari la conținut

Putin numește un termen limită pentru finalizarea mobilizării

Mobilizarea în Rusia s-ar putea încheia peste două săptămâni, a declarat Putin. Potrivit acestuia, peste 220.000 de persoane au fost înrolate în armată, iar unele dintre ele se află deja în unități care îndeplinesc sarcini de luptă

Mobilizarea în Rusia s-ar putea încheia în aproximativ două săptămâni, a declarat președintele Vladimir Putin într-o conferință de presă, după o vizită în Kazahstan. “Această muncă se apropie deja de sfârșit <…> Cred că în aproximativ două săptămâni toate măsurile de mobilizare vor fi încheiate”, a spus el.

Putin a precizat că 222.000 din cei 300.000 planificați de Ministerul Apărării au fost înrolați. Dintre aceștia, 16.000 sunt în unități angajate în misiuni de luptă.

Potrivit lui Putin, toți cei încorporați trebuie să urmeze o pregătire preliminară. Pregătirea inițială în așa-numitele unități de formare, a spus el, durează între 5 și 10 zile, urmată de pregătirea în unitățile de luptă între 5 și 15 zile. El a răspuns astfel la întrebarea jurnalistului despre primele decese ale mobilizaților la trei săptămâni de la începerea mobilizării. Moartea a cinci locuitori mobilizați din regiunea Chelyabinsk a fost raportată anterior de regiuni. Natalia Loseva, redactor-șef adjunct al postului de televiziune RT, a declarat că șeful unui departament din cadrul guvernului de la Moscova, care a fost mobilizat la 27 septembrie, a murit.

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Putin a abordat și subiectul greșelilor care au fost făcute în timpul mobilizării. Potrivit acestuia, acest lucru se datorează “vechilor forme de contabilitate, care nu au fost actualizate de zeci de ani”. “Și abia când am început să realizăm aceste măsuri de mobilizare am aflat ce calitate aveau”, a spus președintele și a adăugat că baza de informații este acum actualizată pe baze moderne și “va fi cât se poate de fiabilă”.

Putin a mai spus că este necesar să se facă o evaluare juridică, de la caz la caz, a acțiunilor rușilor care au părăsit țara după anunțarea mobilizării parțiale. “Cineva a plecat pentru că se teme de ceva, cineva a plecat pentru că vrea să se sustragă mobilizării, altcineva din alte motive. În fiecare caz specific, este necesar să se facă o evaluare juridică și să se acționeze împotriva unei anumite persoane doar pe această bază”, a declarat Putin. El a mai adăugat că ar prefera să se abțină de la evaluarea emoțională a acțiunilor unor astfel de cetățeni.

Material pe această temă
Test pentru autorități: cât de nepopulară va fi decizia privind mobilizarea

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială prin decret la 21 septembrie. În aceeași zi, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 5.937 de militari ruși au fost uciși în “operațiunea specială “* pe care Rusia o desfășoară în Ucraina din 24 februarie (Ministerul Apărării nu mai raportase victime din martie). Ministerul a precizat că intenționează să cheme 300.000 de soldați.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile din regiunile Kursk și Rostov au declarat că au finalizat prima etapă a mobilizării parțiale și au început-o pe cea de-a doua, după ce au primit o nouă sarcină de mobilizare din partea Ministerului Apărării. Ulterior, Kremlinul a declarat că nu a existat un nou val de mobilizare parțială. “Aici trebuie să clarificăm cu fiecare guvernator în parte ce înseamnă”, a declarat purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitriy Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!